10 Vocabulary Synonyms

Practice Exercise 1.

Question 1. 
The synonym of the word ‘nice’ is ……….
(a) good 
(b) bad
(c) beauty 
(d) happy
Answer:
(a) good 

Question 2. 
The synonym of the word ‘admire’ is – 
(a) sad 
(b) respect
(c) feel 
(d) error
Answer:
(b) respect

Question 3. 
The synonym of the word ‘quiet’ is
(a) crowd. 
(b) feel
(c) calm 
(d) anger
Answer:
(c) calm 

Question 4. 
The synonym of the word ‘lucky’ is –
(a) unfortunate 
(b) fortunate
(c) sad 
(d) lazy
Answer:
(b) fortunate

Question 5. 
The synonym of the word ‘modem’ is –
(a) updated 
(b) dated
(c) late 
(d) angry
Answer:
(a) updated 

Question 6.
The synonym of the word ‘attack’ is – 
(a) invalid 
(b) invest
(c) invade 
(d) ignore
Answer:
(c) invade 

Question 7. 
The synonym of the word ‘copy’ is
(a) answer
(b) manuscript
(c) write
(d) replica
Answer:
(d) replica

Question 8. 
The synonym of the word mid is
(a) blend
(b) curd
(c) annual
(d) year
Answer:
(a) blend

Question 9. 
The synonym of the word ‘an’ iazed is—
(a) shocked
(b) cure
(c) pain
(d) sad
Answer:
(a) shocked

Question 10. 
The synonym of the word ‘loyal’ is—
(a) brave
(b) faithful
(c) servant
(d) master
Answer:
(b) faithful

10 Vocabulary Synonyms